Η πράσινη αρχιτεκτονική είναι τρόπος σχεδιασμού ή επανασχεδιασμού κτηρίων με κριτήρια τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση και το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, στοχεύοντας στην προώθηση της αρχής της αειφορίας. Στα πλαίσια αναζήτησης δόμησης φιλικότερης προς το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο, η επιστήμη και η τεχνολογία σε συνδυασμό και με τις αρχές της παραδοσιακής βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, προσφέρουν συνεχώς νέες μεθόδους, τεχνικές και υλικά στις υπηρεσίες της πράσινης αρχιτεκτονικής. Η ενσωμάτωση των παραπάνω στη διαδικασία παραγωγής σύγχρονου αρχιτεκτονικού έργου αποτελούν διαρκή πρόκληση, με μόνιμο ζητούμενο το άρτιο αισθητικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά αποτέλεσμα.
Την προσπάθεια παραγωγής φιλικού προς το περιβάλλον δομημένου χώρου, προωθεί η νομοθεσία (ελληνική και ευρωπαϊκή) με θεσμοθετημένο πλέον υψηλότερο στόχο, όλα τα νέα κτήρια στο εγγύς μέλλον να είναι σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (nZEB). Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο ήδη από σήμερα, όταν κτίζεται ή ανακαινίζεται ένα κτήριο να λαμβάνεται η σχετική μέριμνα. Με δεδομένη τη ραγδαία επιστημονική, τεχνική και νομοθετική εξέλιξη στον τομέα της περιβαλλοντικά φιλικής δόμησης, οι εκάστοτε προδιαγραφές καθίστανται σχετικά σύντομα παρωχημένες, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη σχεδιασμού όχι μόνο βάσει των ελαχίστων σημερινών ορίων αλλά και βάσει μελλοντικών προδιαγραφών, ώστε το έργο να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στους ενεργειακούς στόχους που θα ισχύουν κατά την αποπεράτωση και το υπόλοιπο της ζωής του.
Με τη βαθιά πεποίθηση ότι με την κατάλληλη μελέτη και επιλογές, η υψηλή αισθητική, η λειτουργικότητα και η εξοικονόμηση ενέργειας μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά σε κάθε νέο αλλά και υπάρχον κτήριο, δραστηριοποιούμαστε διαχρονικά στο σχεδιασμό έργων σύνθετων απαιτήσεων παρακολουθώντας τις σχετικές εξελίξεις. Η επιδίωξη της βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης δεν αφορά αποκλειστικά σε νέα ή υπάρχοντα συμβατικά κτήρια, αλλά εξίσου και σε παραδοσιακά ή διατηρητέα, παρά τις ειδικότερες δυσκολίες. Με την απαραίτητη ευαισθησία και σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, η ενεργειακή τους αναβάθμιση είναι απολύτως εφικτή, έστω και σε μικρότερο βαθμό, χωρίς να αλλοιώνει τα προστατευόμενα χαρακτηριστικά τους.